Ozonwaarden piekten zondag in Brussel

In Brussel werden zondag hoge ozonwaarden gemeten. Bij vijf meetstations in het Brusselse werd een overschrijding van de waarschuwingsdrempel (180 microgram per kubieke meter) gemeten. In een zesde meetstation, in Ukkel, werd de Europese alarmdrempel overschreden (240 microgram). Dat meldt IRCEL, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, maandag.

In Vlaanderen werd de waarschuwingsdrempel overschreden in Mechelen aan het meetstation Technopolis (190 microgram/m3). In Wallonië was er geen overschrijding.

In Brussel waren er overschrijdingen van de waarschuwingsdrempel aan de meetstations Sint-Katelijne (217 microgram/m3), Sint-Agatha-Berchem (185), Haren (210), Sint-Jans-Molenbeek (197) en Sint-Lambrechts-Woluwe (201). "Rond 17 uur werd ook de alarmdrempel overschreden in Ukkel (243, nvdr)", aldus Gerwin Dumont van IRCEL.

Volgens IRCEL werd zowat 52 procent van de Brusselse bevolking blootgesteld aan ozonconcentraties boven de waarschuwingsdrempel. In Vlaanderen was dat 6 procent. Als die drempel overschreden wordt, dan wordt bepaalde groepen zoals kinderen, ouderen en mensen met ademhalingsproblemen aangeraden geen zware fysieke activiteiten te ondernemen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud