Pak meer gepensioneerden hebben gemengde loopbaan

Steeds meer gepensioneerden hebben tijdens hun loopbaan zowel als werknemer, zelfstandige en/of ambtenaar gewerkt. Om hen beter te kunnen helpen, werken de verschillende pensioendiensten nu nauwer samen in vernieuwde kantoren.

Uit het jaarverslag van de Rijksdienst voor Pensioenen blijkt dinsdag dat het aantal gepensioneerden met een gemengde loopbaan op vijf jaar tijd met tien procent steeg. Omdat hun pensioen onder verschillende stelsels valt, hebben ze vaker vragen. Om die makkelijker te kunnen beantwoorden, verbouwt de rvp alle regionale kantoren. Overal komt er een pensioenpunt, dat mensen van de verschillende diensten herbergt.

Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne stelde dinsdag het rvp-jaarverslag voor in de vernieuwde pensioenkantoren in Antwerpen. Naast een betere dienstverlening via nieuwe kantoren wil hij verder inzetten op informatisering.

Uit het jaarverslag blijkt ook dat het gemiddeld pensioen bij mannen ongeveer 1.400 euro bedraagt, bij vrouwen is dat slechts 820 euro. Dat komt omdat vrouwen vaker deeltijds werken. Minister Van Quickenborne wil vrouwen sensibiliseren over de gevolgen van deeltijds werken voor het pensioen. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud