Advertentie

Parket bevestigt verkoop baby maar "geen tweede zaak baby D."

Een 22-jarige Belgische vrouw en haar 24-jarige partner hebben enkele maanden geleden een baby, geboren in het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent, verkocht aan een Nederlands koppel. Dat bevestigt het Gentse parket. Volgens parketwoordvoerster Annemie Serlippens gaat het in geen geval over een "tweede zaak baby D.". Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw zwanger werd op vraag van het Nederlandse koppel en het kind kan bij het Nederlandse koppel blijven.

Het parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt wegens "onderschuiving van een kind", een kwalificatie waarbij aan een vrouw een kind wordt toegeschreven waarvan ze niet bevallen is. Bij de burgerlijke stand in Gent werd aangifte gedaan van de geboorte met het Nederlandse koppel als ouders.

Het Belgische koppel, dat samen al een kindje had, had wegens financiële problemen beslist om het kindje af te staan. "Omdat het op dat ogenblik al te laat was voor een abortus, zijn ze via internet in contact gekomen met een Nederlands koppel met een onvervulde kinderwens", zegt Serlippens. (WDM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud