Parket Gent bevestigt onderzoek naar oplichting door draagmoeder

Het Gentse parket bevestigt dat het een onderzoek is gestart naar een Belgische draagmoeder die Nederlanders met een kinderwens opgelicht zou hebben. Ook de wensouders van baby J. zouden het slachtoffer geworden zijn van de draagmoeder. Dat zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

Het Nederlandse actualiteitenprogramma Netwerk liet woensdag beelden uit een geplande reportage zien aan het Gentse gerecht. Uit de reportage die donderdagavond wordt uitgezonden, zou blijken dat meerdere Nederlanders opgelicht werden. De vrouw uit de omgeving van Gent zou zich voorgedaan hebben als draagmoeder en duizenden euro's ontvangen hebben, maar zou nooit zwanger geworden zijn voor de Nederlanders.

De draagmoeder liet zich volgens Netwerk meerdere keren tegen betaling bij haar thuis insemineren met zaad van verschillende mannen. De Nederlandse wensouders kregen steeds te horen dat ze niet zwanger raakte, maar één keer zette de vrouw wel een kind op de wereld. Dat verkocht ze aan een vriendin. Wie de biologische vader van het kind is, is onbekend.

"We zijn met een onderzoek gestart na het bekijken van de informatie van Netwerk", bevestigt Serlippens.

(TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud