Parket in beroep tegen vrijlating vrouw uit Brakel van wie baby overleed bij bevalling

De 39-jarige vrouw uit Brakel die aangehouden werd op verdenking van kindermoord, komt dan toch niet vrij onder voorwaarden. De raadkamer had haar vrijlating bevolen, maar het parket van Oudenaarde tekende daartegen beroep aan. "Onbegrijpelijk, want de vrouw kreeg een miskraam en er is dus geen enkel misdrijf gepleegd", zegt haar advocaat Jo Decraeye.

De feiten gebeurden maandag in de woning van de vrouw in Brakel. Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek bleek dat de vrouw thuis op het toilet bevallen is. De baby werd levenloos aangetroffen in het toilet. Uit de autopsie bleek later dat de baby zou overleden zijn tijdens de bevalling.

De vrouw werd dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van kindermoord. De raadkamer in Oudenaarde oordeelde vrijdag dat de vrouw vrij kon komen onder voorwaarden, maar het parket van Oudenaarde tekende daartegen beroep aan. Daardoor blijft de vrouw nog twee weken in de cel, tot de zaak voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling komt.

Luc Boxstaele en Jo Decraeye, de advocaten van de vrouw, zullen dan opnieuw haar vrijlating vragen. "De kwalificatie kindermoord valt helemaal niet te weerhouden", zegt Decraeye. "Het kindje is in het geboortekanaal gestikt door de moeilijke bevalling. Er is dus geen enkel misdrijf gepleegd. Ze heeft geen enkele opzettelijke handeling verricht, want het kindje is dood geboren." Volgens de verdediging leed de vrouw aan zwangerschapsontkenning. (COR 232)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud