Parket in Tsjaad vraagt inbeschuldigingstelling Belgische piloot

Het parket in de Tsjadische hoofdstad N'Djamena heeft de inbeschuldigingstelling gevraagd van de Belgische piloot die er vastzit in de zaak van poging tot ontvoering van 103 kinderen. Hij zou beschuldigd worden van medeplichtigheid aan ontvoering. Dat is vernomen uit gerechtelijke bron.

De piloot, Jacques Wilmart, zit sinds dinsdag vast in N'Djamena. Hij werd woensdagmorgen voor de procureur geleid. In de namiddag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen over zijn inbeschuldigingstelling.

Wilmart bracht de voorbije weken tijdens verschillende vluchten een deel van de 103 kinderen van de Tsjadisch-Soedanese grens naar Abéché, de belangrijkste stad in het oosten van Tsjaad. Van daar zouden de kinderen naar Frankrijk worden gebracht door de Franse organisatie L'Arche de Zoé. De operatie werd echter stilgelegd door de autoriteiten in N'Djamena.

Negen Fransen - leden van Arche de Zoé en drie journalisten - en de zeven Spaanse bemanningsleden van het vliegtuig dat de kinderen naar Frankrijk zou brengen, werden in beschuldiging gesteld voor ontvoering van minderjarigen, zwendel, en/of medeplichtigheid. Ze riskeren vijf tot twintig jaar dwangarbeid. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud