Parket niet in beroep tegen verjaring in zaak grootschalige btw-fraude ATC

In het proces rond het computerbedrijf ATC (Advanced Technology Company) uit Nevele, een van de grootste dossiers rond btw-fraude en witwaspraktijken, gaat het parket in Gent niet in beroep tegen de door de Gentse correctionele rechtbank uitgesproken verjaring.

De rechtbank oordeelde vorige week dat de verdachten niet gestraft kunnen worden omdat de feiten verjaard zijn. In 1997 viel het gerecht binnen in de gebouwen van ATC voor btw-fraude en witwaspraktijken. Uit onderzoek zou blijken dat dezelfde producten verschillende keren werden verkocht, dat een deel van de omzet fictief was en dat via witwaspraktijken geld gerecupereerd werd.

De Belgische staat eiste een schadevergoeding van 128 miljoen euro, maar door de verjaring moet de overheid zelf opdraaien voor de 341.280 euro gerechtskosten. De hoofdverdachten hadden alle middelen uitgeput om de zaak op de lange baan te schuiven. Het Gentse parket heeft nu beslist om niet in beroep te gaan tegen het vonnis. De verdachten krijgen dus definitief geen straf, maar over een mogelijke schadevergoeding is er nog geen beslissing gevallen. (COR 232)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud