Advertentie

Parket vervolgt 50 politici en ambtenaren

Het Brusselse parket gaat voor het eerst een 50-tal Franstalige politici en hoge ambtenaren dagvaarden voor de strafrechter, omdat ze hun vermogens en mandaten niet hebben aangegeven, zoals wettelijk verplicht is. Dat bevestigt parketwoordvoerster Wenke Roggen woensdag aan De Tijd.

De voorbije vier jaar traden al honderden politici en ambtenaren de aangifteplicht met voeten. Het parket heeft nu een selectie gemaakt. "Het gaat ook over politici, maar vooral over bijvoorbeeld voorzitters van vzw's", aldus Roggen.

Ook de Vlaamse politici en ambtenaren die in de fout gingen, zullen voor de strafrechter verschijnen, maar daarvoor is blijkbaar nog geen parketmagistraat aangewezen.

Mogelijk moeten alle gedagvaarde politici en ambtenaren samen voor de rechter verschijnen. Het parket wil met de dagvaardingen duidelijk een signaal geven dat de wet van 26 juni 2004 geen vodje papier is.

De wet schrijft een (milde) geldboete tot 5.500 euro of tot 15 jaar celstraf voor als sprake is van vervalste documenten. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud