Parketmagistraat Peter Van Calster krijgt geen tuchtsanctie

Parketmagistraat Peter Van Calster, verantwoordelijk voor diamantzaken, krijgt geen tuchtsanctie na zijn "bedreigende" e-mail aan het kabinet van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld). Dat schrijft De Standaard zaterdag.

Tegen Van Calster liep een tuchtonderzoek na een e-mail die hij op 21 maart stuurde naar het kabinet-Turtelboom. Van Calster reageerde in die mail op een krantenbericht waar minister Turtelboom sprak van procedurefouten en waarin ook zijn naam vermeld werd. De minister nam zelf de naam "Van Calster" niet in de mond, maar de parketmagistraat voelde zich toch aangesproken.

Daarop stuurde hij een mail naar Jan Poels, de kabinetschef van de minister, om zijn beklag te doen en mee te delen dat hij zich het recht voorbehield om in de toekomst publiek te reageren als hij nog eens onterecht beschuldigd zou worden. Die mail werd volgens De Standaard als "bedreigend" ervaren, met een tuchtprocedure tot gevolg.

De Standaard schrijft zaterdag dat Van Calster geen tuchtsanctie krijgt. "Wij geven geen commentaar op tuchtprocedures", zegt zijn rechtstreekse overste, procureur des konings Herman Dams. Ook Van Calster zelf wil in de krant geen commentaar kwijt. Alle protagonisten in de diamantoorlog houden voorlopig de lippen op elkaar.

(TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud