Partijen gemeenteraad Antwerpen stellen elk afzonderlijk schepenen voor

In Antwerpen stelt N-VA vannamiddag om 15 uur de schepenen voor die de partij zal afvaardigen in het toekomstige college, evenals hun respectieve bevoegdheden. CD&V en Open Vld zullen pas later en eveneens elk afzonderlijk hun eventuele schepenen officieel voorstellen. Een gezamenlijk pers- en fotomoment van het hele schepencollege zal allicht pas ten vroegste dit weekend plaatsvinden.

De Antwerpse N-VA kan nu al communiceren over haar afgevaardigden (naast burgemeester Bart De Wever) in het schepencollege, aangezien daar gisterenavond door het partijcongres al groen licht voor is gegeven. Bij CD&V zou dat congres vanavond plaatsvinden, bij Open Vld zelfs pas zaterdag. Vanwege de speculaties over de postjesverdeling in verschillende media, ziet N-VA zich echter genoodzaakt vandaag al met de nodige informatie naar buiten te komen.

Zo circuleren de namen van het nieuwe schepencollege dinsdagmiddag al op verschillende media. Voor N-VA zijn dat Liesbeth Homans (meteen ook OCMW-voorzitter), Ludo Van Campenhout, Rob Van de Velde, Koen Kennis en Nabila Ait Daoud. CD&V houdt vast aan Marc Van Peel en Philip Heylen, terwijl Claude Marinower voor Open Vld schepen wordt. (COR 360)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud