Advertentie
Advertentie

Partijtop Open Vld ligt onder vuur

In volle bankencrisis en met een gammele begroting in de maag maakt Open Vld zich almaar meer zorgen over de regeringsdeelname. "Als je iedereen optelt die twijfelt aan de meerwaarde ervan, dan haal je wellicht een meerderheid in de partij", zegt Kamerlid Luk Van Biesen. Alleen ziet niemand een alternatief. Dat schrijft De Morgen dinsdag.

Enkele weken geleden prees Herman De Croo een oppositiekuur aan, maandag vielen Kamerleden Rik Daems en Luk Van Biesen de begroting aan. Zeer tot ongenoegen van de partijtop, die bij monde van Karel De Gucht hard uithaalde naar de tegenstemmen.

Rik Daems, nog altijd één van de begrotingsexperts van de partij, stelde maandag dat diep moet worden nagedacht over de deugdelijkheid van een begroting die uitgaat van onrealistische groeiprognoses.

Ook die andere begrotingsspecialist Luk Van Biesen formuleerde scherpe aanmerkingen. "Hoe geloofwaardig is de begroting nog", zegt hij, "als je uitgaat van 500 miljoen euro risicopremies die de banken zouden betalen? Bovendien is de raming voor de fiscale ontvangsten met 300 miljoen euro naar boven bijgesteld. Je zou die raming beter naar beneden bijstellen, in volle financiële crisis. Anders organiseer je het gat in de begroting."

(TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud