Parweiz Sangari ontvangen door Belgische ambassadeur in Kaboel

De uitgewezen Afghaan Parweiz Sangari heeft een gesprek gehad met de Belgische ambassadeur in Kaboel. Die beloofde zo snel mogelijk de nodige documenten door te spelen aan de Afghaanse autoriteiten, zodat die hem snel officiële papieren kunnen geven. Dat is momenteel zijn grootste probleem, zo valt te horen bij Buitenlandse Zaken.

Sangari liet gisterenavond nog zelf weten dat hij vandaag alweer op straat staat, aangezien zijn tante het te gevaarlijk vindt om hem lang onderdak te geven. In een hotel kan hij echter niet terecht, aangezien hij niet over de nodige papieren beschikt.

"Zijn grootste probleem is momenteel het gebrek aan documenten", bevestigt Buitenlandse Zaken na het gesprek. De Belgische ambassade wil dan ook helpen door de nodige papieren vanuit Brussel zo snel mogelijk bij de Afghaanse autoriteiten te krijgen.

"In de mate van onze bevoegdheden staan we open voor een pragmatische oplossing voor al zijn administratieve problemen", klinkt het nog. Maar ook de manoeuvreerruimte van de ambassade is dus beperkt.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud