Advertentie

Parweiz Sangari: pleegmoeder in ongewisse over verloop uitwijzing

Op de luchthaven van Zaventem heeft maandagochtend nog een protestactie plaatsgevonden tegen de uitwijzing van de 20-jarige Afghaan Parweiz Sangari, die er op een vliegtuig richting zijn thuisland is gezet. De reis gaat via Amsterdam en Bahrein en de actievoerders hopen dat hij onderweg toch nog kan worden gestopt. Pleegmoeder Ruth Van Houtte was eveneens in Zaventem en deelde er flyers uit aan de medepassagiers van Parweiz, met de vraag om te protesteren en haar op de hoogte te houden van het verloop van de reis.

"We wilden de mensen bewust maken van de situatie van Parweiz, maar de meesten bleken al goed op de hoogte", zegt Van Houtte, die nog steeds wacht op een bevestiging dat Parweiz effectief vertrokken is.

Ook aan het kabinet van staatssecretaris De Block was maandagochtend voor dag en dauw een protestactie. "Dat is natuurlijk een erg sympathiek initiatief, maar ik vrees dat het te laat zal komen", aldus Van Houtte. "De staatssecretaris heeft gisteren nog herhaald dat ze niet tussenbeide zou komen."

De uitwijzing van Parweiz komt er na een lange procedureslag waarbij vorige week nog zowel een regularisatie- als een asielaanvraag werden afgewezen. Ook het Europees Hof gaf Parweiz ongelijk. De jonge Afghaan verbleef sinds 2008 in ons land, nadat zijn vader zou zijn vermoord bij een afrekening. Hij zou vlot Nederlands spreken en volgt een opleiding tot lasser. Volgens zijn pleeggezin, dat hem wilde adopteren, loopt hij in zijn thuisland groot gevaar. (DWM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud