Advertentie

Patstelling rond kandidaat-premiers CD&V blijft

Koninklijk verkenner Wilfried Martens heeft zaterdagnamiddag koning Albert II een tweede keer tussentijds verslag uitgebracht over zijn poging om een uitweg te zoeken uit de politieke impasse. Dat meldt het paleis. Dat hij zijn eindrapport nog niet aflevert, betekent dat CD&V nog altijd zoekt naar een kandidaat-premier om de nieuwe regering te leiden.

Vrijdag leken velen relatief optimistisch over de kansen van Martens om zijn verkennersopdracht zaterdag af te ronden. Maar dat optimisme leek iets te voorbarig. Na een hele dag overleg zijn de Vlaamse christendemocraten er nog niet in geslaagd om een kandidaat-premier naar voren te schuiven.

Bij de CD&V blijven Herman Van Rompuy en Jean-Luc Dehaene de twee gedoodverfde kandidaat-premiers. Probleem is dat Kamervoorzitter en gewezen vicepremier Van Rompuy nog altijd de boot afhoudt en dat Dehaene volgens de christendemocraten nog altijd moeilijk ligt bij de liberalen. De knopen blijven dus nog altijd dezelfde. Veel beweging in het dossier viel er zaterdag niet te bespeuren.

Het verplichtte verkenner Wilfried Martens zaterdag om te temporiseren. In plaats van een eindrapport bezorgde hij koning Albert II zaterdag op het kasteel in Brussel een tweede tussentijds verslag. Het is echter nog altijd de bedoeling van Martens om zo snel mogelijk zijn verkennersopdracht af te ronden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud