Peeters buigt zich met OESO-chef over economische toestand

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft dinsdag in Parijs een lang onderhoud gehad met Angel Gurria, de secretaris-generaal van de OESO. Ze bespraken onder meer de recentste macro-economische ontwikkelingen en de positie van Vlaanderen daarin.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling verenigt meer dan dertig geïndustrialiseerde landen. Vlaanderen neemt deel aan verschillende comités en werkgroepen van de OESO en financiert enkele OESO-activiteiten.

Het is de eerste keer dat minister-president Peeters rechtstreeks met de OESO overlegt. "De experten van de OESO hadden positieve commentaar op de manier waarop Vlaanderen de crisis doorstaan heeft", zei Peeters achteraf. Toch is er geen reden om op de lauweren te rusten, want de experten wezen er ook op dat de economische heropleving vertraagt. "Er komt nog een moeilijke periode aan om te overbruggen", aldus Peeters.

Om die overbrugging te maken, raadt de OESO Vlaanderen aan om van de tijd gebruik te maken om volop in te zetten op de transformatie van de economie naar een duurzame, groene economie. Peeters overhandigde aan de OESO het Vlaamse groenboek voor een nieuw industrieel beleid, dat de krijtlijnen van die transformatie uitstippelt. (PIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud