Peeters niet van plan Septemberverklaring uit te stellen

Vlaams minister-president Kris Peeters is niet van plan zijn Septemberverklaring uit te stellen. Dat heeft hij maandagochtend verklaard voor aanvang van een vergadering met de Franstalige partijvoorzitters in de Lambermont, de ambtswoning van de premier. Doel van die vergadering is te zien of er alsnog een communautaire dialoog kan worden opgestart.

"Ik ben niet van plan mijn Septemberverklaring uit te stellen", zo verklaarde minister-president Peeters voor aanvang van de vergadering. "Ik heb nu een vergadering met de Franstalige partijvoorzitters. Daarna is er Vlaamse regering en daarna is er de Septemberverklaring in het Vlaams parlement", aldus Peeters.

Op de vraag van regeringspartners Open Vld en sp.a, die zondag aandrongen op het ontslag van N-VA-minister Geert Bourgeois uit de Vlaamse regering, repliceerde minister-president Peeters dat het "gemakkelijker is het ontslag te eisen dan een geloofwaardige dialoog te starten".

De Franstalige kopstukken herhaalden voor aanvang van de vergadering hun pleidooi voor het opstarten van de communautaire dialoog. Maar ze hielden de lippen op mekaar over eventuele afspraken omtrent BHV. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud