Advertentie

Peeters start dinsdag gesprekken met andere partijen (UPDATE)

Kris Peeters start dinsdagmorgen zijn gesprekken met de verschillende politieke partijen, met het oog op de vorming van de volgende Vlaamse regering. De eerste die om 10.00 uur mag langskomen in Hotel Errera aan de Koningsstraat, is N-VA-voorzitter Bart De Wever. Later op de dag volgen de collega's van CD&V, Open Vld en sp.a. Met de andere partijen zouden afspraken worden gemaakt voor woensdag.

Peeters startte maandagnamiddag zijn consultatieronde voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Die ronde begon bij de Vlaamse administratie. Ingrid Lieten, Marc Morris en Dirk Vanderpoorten, de co-voorzitters van het college van ambtenaren-generaal, overhandigden Peeters een lijvig rapport dat de uitdagingen schetst waarvoor de nieuwe regeringsploeg zal staan.

Dinsdagmorgen begint Peeters aan het politieke werk. Hij zal gesprekken hebben met alle politieke partijen.

Peeters zal de komende dagen ook gesprekken voeren met allerlei organisaties: de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, de organisatie achter Vlaanderen in Actie, de Onderwijsraad, de Gezinsbond, de sociale partners, welzijnsorganisaties en economische actoren. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud