Advertentie

Peiling GvA plaatst Janssens en De Wever op gelijke hoogte

Daags na de publicatie van een peiling die voor de N-VA in Antwerpen een voorsprong van bijna tien procent voorspelt op de Stadslijst van burgemeester Patrick Janssens, komt Gazet van Antwerpen zaterdag met een eigen peiling die dat verschil terugdringt tot na de komma. N-VA krijgt daarin 31,9 procent toegedicht, de Stadslijst 31,1 procent. Van de 11,9 procent nog onbesliste kiezers zou een meerderheid eerder naar de Stadslijst neigen, luidt het nog.

In de peiling van Gazet van Antwerpen houdt Vlaams Belang met 17,6 procent wat beter stand dan in de voorspelling van de VRT en De Standaard, al ziet de partij nog steeds bijna de helft van de stemmen van 2006 in rook opgaan. Voor Groen wordt de sterke groei dan weer bevestigt (9,1%), terwijl Open Vld in beide peilingen rond de 6 procent schommelt.

Opvallend is dus vooral het grote verschil in voorspellingen wanneer het gaat om het duel Janssens-De Wever. De peiling van Gazet van Antwerpen gebeurde slechts bij 603 Antwerpenaren, terwijl die van de VRT en De Standaard 800 kiezers bevroeg. Maar althans volgens Gazet van Antwerpen maakt de gebruikte methode dat verschil ruimschoots goed. Of één van de peilingen het bij het rechte eind had, zal volgend weekend moeten blijken.

(DIRK WAEM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud