Peter Mertens: "Benieuwd naar concrete voorstellen Groen"

PVDA-voorzitter Peter Mertens vindt het een positieve zaak dat Groen kiest voor een duidelijke sociale koers. "Ik ben benieuwd naar hun concrete voorstellen", zegt Mertens aan Belga. Hij hoopt dan wel dat Groen kiest voor een "coherente houding". "Je kan niet aan de ene kant energiearmoede aanklagen en aan de andere kant de liberalisering van de energiemarkt steunen".

"Het sociale is voor Groen even belangrijk als het ecologische". Met die boodschap maakte Groen-voorzitter Wouter Van Besien bij vtm duidelijk dat Groen zich socialer wil profileren. "Wij willen een partij zijn die sterk op twee benen staat. Er is het been van de ecologie en de vergroening van onze economie. Het tweede been is het sociale. Dan gaat het om lonen, pensioenen, jobs en gezondheidszorg", aldus Van Besien.

Wat vindt men bij PVDA van de keuze van Groen? "Ik vind het goed dat partijen als Groen kiezen voor een sociaal verhaal. Ik ben ook blij dat wij een locomotieffunctie vervullen en dat onze voorstellen, bijvoorbeeld rond fiscale rechtvaardigheid, doorsijpelen naar andere partijen. Ik ben benieuwd naar hun concrete voorstellen. Ik hoop dat het meer wordt dan de cosmetische operatie die de sp.a heeft uitgevoerd", zo reageert Peter Mertens.

De PVDA-voorzitter stelt zich wel de vraag in hoeverre de sociale koers van Groen "coherent" zal zijn. "Wat met hun houding tegenover de ongebreidelde markteconomie. Denk aan het energiedebat. Groen en zeker Kristof Calvo staan volop achter de privatisering in de energiesector. Tegelijk klaagt men energiearmoede aan. Dat is niet coherent. Dus het is afwachten welke koers men kiest. Die van Calvo en de vrije markt of een andere, echt sociale koers", aldus Mertens.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud