Advertentie
Advertentie

Petitie vroeg ontslag Mieke Van Hecke

Het Rooms-Katholiek Lekenforum en de Pro-Life Actie Liga vroegen in een petitie het ontslag van Mieke Van Hecke, de topvrouw van het katholiek onderwijs. De open brief werd al ondertekend door 624 personen. De actie zou evenwel geen invloed hebben gehad op haar beslissing om te stoppen.

De petitie is gericht tegen de beslissing om Pro Vita niet langer te laten instaan voor seksuele voorlichting in katholieke scholen. "Wij begrijpen niet en stellen met verbijstering vast dat het VSKO daarentegen de voorkeur geeft aan de atheïstische visie op het gebied van seksuele moraal van de organisatie Sensoa en zelfs actief meewerkt aan de verspreiding ervan in katholieke scholen", stelt de open brief.

"Deze goddeloze zedenleer is volledig in strijd met de katholieke boodschap, die aan onze jongeren leert om beheerst en verantwoord om te gaan met hun seksualiteit, met het oog op de toekomstige vorming van stabiele, gelukkige en christelijke gezinnen."

Het document is gericht aan de Bisschoppenconferentie, die wordt verzocht om "een einde te maken aan de leidinggevende opdracht" van Van Hecke.

Zowel bij de Bisschoppenconferentie als bij bischop Johan Bonny, die verantwoordelijk is voor onderwijs, is de petitie niet bekend. Ze zou dan ook geen rol hebben gespeeld in de beslissing om de fakkel door te geven. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud