Advertentie

Pingo Poultry Maasmechelen: Wie niet ziek was, krijgt lekkers

Bij het pluimveeverwerkende bedrijf Pingo Poultry in Maasmechelen heeft de Sint woensdag doosjes pralines uitgedeeld aan de werknemers. Maar dan wel alleen aan die werknemers die het voorbije jaar niet meer dan zes keer ziek of afwezig zijn geweest. De vakbonden zijn niet te spreken over deze handelwijze.

Dezelfde "cadeausanctie" zal volgens Nicole Houbrechts van de socialistische vakbond ABVV ook toegepast worden bij het uitdelen van de kerstgeschenken in de loop van volgende week. "Deze maatregel zet kwaad bloed bij de werknemers en zet ze ook tegen elkaar op. Niet verwonderlijk dat er regelmatig gestaakt wordt bij Pingo", aldus de vakbondsvrouw.

De vakbonden erkennen dat het ziekteverzuim bij Pingo Poultry in Maasmechelen eerder aan de hoge kant ligt, maar nemen het niet dat ook die werknemers die tijdskrediet hebben opgenomen om bijvoorbeeld aan palliatieve zorg te doen of in ouderschapsverlof zijn, evenmin een sinterklaasgeschenk krijgen.

De oorzaken van het ziekteverzuim bij Pingo Poultry liggen volgens de vakbonden in het zware, repetitieve werk en aan de temperaturen in de slachterij van zowat 5 graden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud