Plagiaatpleger VUB is hoogleraar Criminologie aan Rijksuniversiteit Groningen

De man wiens doctorstitel door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) werd ingetrokken wegens plagiaat is hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland. Het bestuur van die universiteit heeft besloten P.J.V. Van Calster met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen. Dat staat te lezen op de website van de Nederlandse universiteit.

"Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft besloten Van Calster met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen, in afwachting van nader onderzoek naar de wetenschappelijke integriteit van betrokkene. Dat onderzoek zal samen met de Universiteit Leiden worden uitgevoerd", luidt het.

"Het moet inmiddels duidelijk zijn dat wij een zerotolerancebeleid voeren op het punt van wetenschappelijke integriteit. Maar we zullen nu eerst een nader onderzoek moeten instellen, voordat we definitieve beslissingen kunnen nemen", aldus prof.dr. Elmer Sterken, rector magnificus van de onderwijsinstelling. Hij noemt de beslissing "onvermijdelijk, gezien de intrekking van de doctorsgraad van Van Calster."

Van Calster promoveerde in 2005 aan de VUB. Hij is sinds 2010 aan de slag als hoogleraar Criminologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voordien was hij hoofddocent aan de Universiteit Leiden. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud