Advertentie

Plan om na 2014 auto's te produceren op site Ford Genk

Een groep investeerders die luistert naar de naam Minerva Group Europe heeft plannen om na de sluiting van Ford Genk op de Ford-site milieuvriendelijke auto's te produceren. De groep heeft de voorbije week overleg gepleegd met de top van Ford Europa. De groep zou in eerste instantie 800 miljoen euro beschikbaar hebben. Dat schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen maandag.

Top op heden hebben een viertal potentiële investeerders hun interesse voor de site in Genk bij Ford laten blijken. Ford onderzoekt de verschillende projecten op hun betrouwbaarheid en haalbaarheid en zal daarover ook overleg plegen met alle betrokkenen, zoals de Vlaamse regering.

Een van de geïnteresseerden is de Minerva Group Europe, genoemd naar het legendarische Belgische automerk. De internationale groep is op zoek naar een productievestiging voor een nieuwe milieuvriendelijke auto die de komende jaren zal worden ontwikkeld en heeft zijn oog laten vallen op Ford Genk.

De initiatiefnemers zouden naar verluidt in eerste instantie 800 miljoen euro beschikbaar hebben maar over de oorsprong van dat geld bestaat nog grote onduidelijkheid. Ook op het plan wordt zeer voorzichtig gereageerd. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud