Plattelandsfonds - Gemeenten uit Pajottenland en Hageland blij met middelen uit fonds

Zowel in het Pajottenland als Hageland wordt verheugd gereageerd nu de Vlaamse regering toch 2 miljoen euro extra gevonden heeft om het Plattelandsfonds voor dit te spijzen. Omdat de regering eerder het budget verminderd had van 8 tot 6 miljoen vielen 13 plattelandsgemeenten uit de boot aan wie eerder geld uit dit fonds beloofd was. Dat is nu rechtgezet.

In het Pajottenland gaat het om Bever (217.000 euro per jaar), Galmaarden (131.000 euro), Gooik (135.000 euro), Herne (138.000 euro) en Pepingen (150.000 euro). "Ik ben enorm enthousiast om met deze middelen nog sterker aan de prachtkansen in het Pajottenland te kunnen werken. Er is immers enorm veel werk aan dorpsversterking, benutten van landelijke wegen, medegebruik van open ruimte en landelijke dynamiek", aldus de Gooikse burgemeester Michel Doomst (CD&V) die eraan denkt om Kris Peeters "erepajottenlander" te maken.

In het Hageland kunnen Bekkevoort (188.700 euro), Glabbeek (100.680 euro) en Hoegaarden (153.600 euro) nu toch geld krijgen. Hier reageert Vlaams parlementslid Peter Reekmans (LDD), in Glabbeek schepen van Financiën, opgetogen. Glabbeek zal de middelen prioritair aan de onderhoud en verbetering van het wegennet besteden. "Dankzij de beslissing die de regering vandaag nam, kunnen we meteen aan de slag", aldus Reekmans.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud