Advertentie

Politie controleert autocars in Brussel: bus in beslag genomen en 10.000 euro boetes

In Brussel zijn bij een controleactie van bussen acht autocars gecontroleerd. Slechts een bus was volledig in orde. Een bus en drie aanhangwagens werden in beslag genomen wegens het niet-naleven van de veiligheidsvoorschriften. In totaal werd voor ongeveer 10.000 euro aan boetes betaald, meldt het Brusselse arbeidsauditoraat zaterdag in een communiqué.

De controleactie ging uit van het Brusselse arbeidsauditoraat, in samenwerking met de federale politie, de wegpolitie, de lokale politie van de zone Brussel-hoofdstad-Elsene en van Anderlecht, de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer, Douane en Accijnzen en de RVA.

Er werd onder andere gecontroleerd op het respecteren van de rij- en rusttijden en de staat van de bussen en hun aanhangwagens.

Er werden belangrijke inbreuken vastgesteld met betrekking tot de technische voorschriften van de voertuigen en hun aanhangwagens, de rij- en rusttijden en het gebruik van de tachograaf. Daarnaast bleken ook de vergunningen niet altijd in orde, zegt Aurore Vandendaele, substituut van het arbeidsauditoraat van Brussel. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud