Politie Hazodi communiceert via Twitter en Facebook tijdens Rimpelrock en Pukkelpop

Tijdens Rimpelrock zaterdag en Pukkelpop volgende week zal de lokale politie van de zone Hazodi (Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek) voor de eerste keer via de sociale media Twitter en Facebook communiceren. Dat maakte woordvoerster Dorien Baens van de politiezone donderdag bekend. "De politie wil op die manier haar inwoners en de festivalgangers heel snel correcte informatie uit eerste hand geven. Anderzijds is de politie zo ook makkelijk en snel bereikbaar voor inwoners en bezoekers", aldus Baens.

"De communicatie via Twitter en Facebook zal vooral gaan over de verkeerssituatie in de omgeving van het festivalterrein, zoals snelheidsbeperkingen, parkeermogelijkheden, omleidingen, alternatieve routes en verkeersdrukte. Ook andere veiligheidsaspecten komen aan bod, waarbij gewaarschuwd wordt voor bepaalde fenomenen zoals gauwdiefstallen", legde de politiewoordvoerster uit.

Tijdens Rimpelrock zal het Twitterkanaal tussen 8 en 1 uur permanent bemand zijn. Op Pukkelpop kan je de politie via de sociale media elke dag bereiken tussen 10 en 4 uur. Bedoeling is dat het medium ook interactief gebruikt wordt en dat bezoekers via Twitter de politie rechtstreeks kunnen contacteren.

De lokale politie is op Twitter via @PZHAZODI of op Facebook via de pagina "Politie HAZODI" te volgen. De politie maakt tijdens Rimpelrock en Pukkelpop altijd gebruik van de hashtags #rimpelrock of #pkp12. Hazodi blijft natuurlijk ook via het telefoonnummer 011-26.23.60 bereikbaar en op de website zal de nodige informatie verschijnen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud