Politie int ruim 16.000 euro aan boetes bij controle op zwaar vervoer in Mechelen

De lokale politie heeft donderdag op de N16 in Mechelen ter hoogte van het Battelcomplex een controleactie uitgevoerd op zwaar vervoer. Negentien van de 27 gecontroleerde vrachtwagenbestuurders (70 procent) bleek een of meerdere overtredingen te hebben begaan, voornamelijk betreffende de rij- en rusttijden. Dat meldt de politie van Mechelen zaterdag.

Aangezien het stuk voor stuk om buitenlanders ging, werden de boetes onmiddellijk ter plaatse geïnd. In totaal ging het om een som van liefst 16.310 euro aan boetes.

Over heel de maand juli gezien controleerde de Mechelse politie in totaal al 79 vrachtwagens: 53 onder hen (67 procent) was in overtreding. In totaal werd voor 48.535 euro aan boetes uitgeschreven met een onmiddellijke inning.

De lokale politie van Mechelen hecht naar eigen zeggen veel belang aan de controles op zwaar vervoer, aangezien het niet respecteren van rij- en rusttijden één van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen waarbij vrachtwagens of autobussen betrokken raken. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud