Politie, MIVB en De Lijn controleren 15.710 personen in Brussel

De Brusselse federale politie en de verschillende lokale politiekorpsen van Brussel hebben donderdag samen met vervoersmaatschappijen De Lijn en de MIVB een grootscheepse controleactie gehouden in de Brusselse agglomeratie. Daarbij controleerden de verschillende diensten in totaal 15.710 personen. 509 zwartrijders werden op heterdaad betrapt en de politie moest 19 personen arresteren.

In totaal namen 200 politieagenten aan de actie deel. Die controleerden 366 personen en 19 daarvan werden om diverse redenen gearresteerd. Drie van hen zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket omdat ze verdacht worden van een misdrijf. De politie vond ook zeven personen die geseind stonden en zeventien mensen bleken verboden wapens of drugs op zak te hebben, terwijl zeventien andere geen geldige verblijfsdocumenten hadden.

De MIVB en De Lijn zetten samen 110 controleurs in. De Brusselse vervoersmaatschappij controleerde 9.847 personen en betrapte daarbij 414 zwartrijders. De collega's van De Lijn onderwierpen dan weer 5.497 personen aan een controle en stelden vast dat 95 van hen geen vervoersbewijs hadden. (230)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud