Politie: "Nieuwe gezamenlijke stakingsaanzegging"

De politievakbonden NSPV, VSOA, ACV Openbare Diensten en ACOD zullen eerstdaags in gemeenschappelijk front een nieuwe stakingsaanzegging indienen. Dat zegt Philippe Van Hamme van politievakbond NSPV. Een eerdere stakingsaanzegging die ingediend was begin januari, loopt op 31 januari/vannacht af.

"Morgenochtend bestaat mijn eerste werk erin de andere vakbonden te contacteren om gezamenlijk een nieuwe stakingsaanzegging in te dienen. Aangezien de zaken almaar verslechteren, zijn we daartoe haast verplicht", verklaarde NSPV-voorzitter Philippe Van Hamme zondagavond, verwijzend naar de precaire veiligheidsomstandigheden voor politieagenten in sommige Brusselse wijken.

Volgens Van Hamme volgen deze week na overleg met alle bonden ook verschillende acties. Zo plant de politiezone Elsene-Brussel woensdag in ieder geval al een actie.

Morgen is er om 11 uur overleg tussen de burgemeester van Anderlecht, het Brusselse parket, de zonechef van de politiezone Brussel-Zuid en de kabinetten van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom en minister van Justitie Stefaan De Clerck. De besprekingen vinden plaats op het parket van Bruno Bulthé, procureur des Konings van Brussel.

Volgens Van Hamme zouden er maandag na het eerste overleg ook nog gesprekken volgen tussen de bonden en minister Turtelboom, en "mogelijk ook met minister De Clerck", al kon hij nog geen concrete tijdstippen geven. De woordvoerster van minister Turtelboom kon dat nog niet bevestigen. (VEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud