Politie onthult fraude magistraten: De Clerck laat onderzoek starten

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) bevestigt donderdag dat hij een brief heeft gehad van de federale gerechtelijke politie. De minister heeft daarop "onmiddellijk de bevoegde gerechtelijke overheid belast met het onderzoek en de opvolging van de gegevens vervat in de brief", zo staat te lezen in een persbericht van De Clerck.

Donderdag pakte De Tijd uit met het bericht dat de federale gerechtelijke politie aanwijzingen heeft dat zowel het parket-generaal van Brussel als het parket-generaal bij Cassatie de verdachte magistraten in bescherming wil nemen. Voor de Brusselse recherche was de enige uitweg het dossier door te spelen aan de minister van Justitie.

Welingelichte bronnen spreken over een systeem van corruptie en schriftvervalsing dat "de magistratuur in Brussel en daarbuiten in opspraak brengt."

Minister De Clerck laat intussen weten dat hij niet alleen een onderzoek heeft laten starten maar dat hij de verdere afhandeling van het dossier "nauwgezet" zal opvolgen. In de loop van het onderzoek zal de minister echter geen verdere verklaringen afleggen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud