Advertentie

Politie pakt 8 mensen op op provinciaal domein in Hofstade

De politie heeft zondagavond omstreeks 19.30 uur acht bezoekers van het provinciaal domein in Hofstade bestuurlijk aangehouden. De arrestanten waren zwaar dronken en hadden geen identiteitspapieren bij. Dat bevestigt de politie van de zone Kastze (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst).

Beveiligingsmedewerkers van het domein werden in de loop van de avond geconfronteerd met een groep Polen en Tsjechen die amok maakten buiten de strandzone. De acht mannen waren heel dronken en weigerden aanvankelijk de plek te verlaten. Uiteindelijk werden de amokmakers toch door de security naar buiten begeleid en overgedragen aan de politie. Dat verliep zonder geweld. De lokale politie nam geen enkel risico en liet meerdere patrouilles van de eigen zone en van een naburig korps aanrukken.

De buitenlandse bezoekers waren met een bestelwagen naar Hofstade afgezakt. De chauffeur was net als zijn vrienden zwaar dronken en moest zijn rijbewijs inleveren toen duidelijk werd dat hij met de wagen wilde vertrekken. De acht buitenlanders hadden geen identiteitspapieren bij zich. De politie besloot de groep bestuurlijk aan te houden en ter ontnuchtering en voor verdere identificatie op te sluiten in het politiegebouw van Steenokkerzeel.

Door het warme weer was het zondag ontzettend druk in het provinciaal domein van Hofstade. "De parkings zaten compleet vol en daarom werd beslist het domein tijdelijk af te sluiten voor nieuwe bezoekers. Door de enorme drukte was er de hele dag vrij veel verkeershinder", aldus een politiewoordvoerder. (COR 904)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud