Politie pakt voortvluchtige Nederlandse internetoplichter op

Het Fugitive Active & Asset Search Team (FAST) van de federale politie heeft eergisteren een voortvluchtige internetoplichter opgepakt in Antwerpen, zo heeft de politie vandaag gemeld. De 33-jarige Nederlander is door de Antwerpse onderzoeksrechter aangehouden. In afwachting van zijn overlevering aan het Nederlandse gerecht werd hij opgesloten in de gevangenis van Antwerpen.

D.H. werd op 6 juli 2010 al een eerste keer door het FAST opgepakt in het centrum van Brussel. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Vorst en op 2 november 2011 overgedragen aan de Nederlandse justitie. In Nederland werd hij gezocht voor talloze internetoplichtingen, preciseert de federale politie in de mededeling.

Precies een jaar na zijn opsluiting in de gevangenis van Middelburg keerde D.H. op 2 november 2012 niet terug uit penitentiair verlof. Sindsdien had hij zijn malafide praktijken op het internet hervat en was hij ook in België actief. Nederland schreef een Europees aanhoudingsbevel uit en vroeg aan het FAST de oplichter op te sporen. Het politieteam kon hem in een Antwerps hotel lokaliseren, waar hij woensdagmorgen werd opgepakt. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud