Advertentie
Advertentie

Politie sluit elf winkels na controles in bel- en nachtwinkels

Bij een een grootschalige controleactie in bel- en nachtwinkels in de Brusselse agglomeratie, Kortrijk, Gent, Menen en Luik zijn vrijdagnamiddag en -avond elf zaken gesloten. In totaal werden zestig zaken gecontroleerd.

De politie controleerde 130 mensen, van wie er twaalf illegaal in het land verbleven. Zij zijn administratief aangehouden. Twee andere mensen werden gerechtelijk aangehouden wegens drugsdelicten en zwartwerk. Eén persoon werd door de politie gezocht in het kader van een adreswijziging.

Er zijn in totaal 30 processen-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de sociale wetgeving. De controleurs van de FOD Financiën stelden daarnaast nog 58 processen-verbaal op en de controleurs van de FOD Economie 15. "De resultaten zijn bemoedigend", zegt commissaris Christophe Dekens. "Maar er gebeuren nog altijd veel inbreuken op de sociale en financiële wetgeving. We zullen dus controleacties moeten blijven voeren".

Het ging om de twaalfde zogenaamde Operatie TamTam sinds 2004. De acties zijn een initiatief van Bernard Clerfayt, staatssecretaris bevoegd voor de strijd tegen de fiscale fraude, en verlopen in nauwe samenwerking met het Arbeidsauditoraat van Brussel. De acties hebben in totaal al bijna 100 miljoen euro opgebracht voor de staatskas, meldt Clerfayt vrijdag in een persbericht.

(SCS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud