Politie van Riemst houdt Fransman tegen met 150 gram heroïne op zak

Een man uit het Franse Besançon zit sinds afgelopen weekend in Hasselt achter de tralies, nadat hij in Riemst een tweede keer met een partij harddrugs tegen de lamp liep bij een controle. De man had maar liefst 150 gram heroïne op zak. Twee andere Fransen, die in dezelfde auto zaten, mochten na verhoor beschikken. Dat maakte de lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt bekend.

De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een patrouille een voertuig tegen met de drie Fransen aan boord. De man uit Besançon had 150 gram bruine heroïne bij. Hij was in mei 2012 ook al onderschept met een grote hoeveelheid drugs. De bestuurder was in het bezit van een gebruikershoeveelheid coke en heroïne. De andere passagier droeg een verboden wapen.

De man uit Besançon werd naar het commissariaat overgebracht, waar hij met bijstand van een tolk verhoord werd. Daarna besliste de Tongerse onderzoeksrechter hem aan te houden. Van de twee anderen zijn vingerafdrukken en foto's genomen. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud