Politiebonden dienen stakingsaanzegging voor gevangenissen in

De vakbond VSOA-Politie en politievakbond NSPV hebben een stakingsaanzegging ingediend. Ze nemen het niet langer dat agenten moeten inspringen bij een staking van de cipiers. "Dit betekent dat de regering en de minister van Justitie een groot probleem zullen hebben op 7 februari", wanneer een 24 urenstaking in de Belgische gevangenissen gepland is door de cipiers.

De stakingsaanzegging van VSOA-Politie loopt tot 1 maart. De stakingsaanzegging van het NSPV geldt voor de week van 7 februari. "Het zal niet meer lukken om de zwarte piet door te schuiven naar de politieambtenaren telkens (...) anderen gebruik maken van hun elementaire rechten", zegt VSOA-Politie in een persbericht.

"Sommige politieke overheden spelen geen eerlijk spel in dit dossier daar ze tegelijk warm en koud blazen. Aan de ene kant klagen ze voortdurend over de politiecapaciteit die ingezet moet worden in de gevangenissen, maar aan de andere kant vorderen ze direct en vaak preventief de politieambtenaren om toch naar de gevangenissen te gaan. Deze vorderingen zullen zonder aarzeling aangevallen worden door VSOA-Politie bij de bevoegde rechtbanken", aldus de vakbond. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud