Politiediensten ontmantelen vier cannabisplantages in Hoeilaart en Sterrebeek

In Hoeilaart en Sterrebeek zijn de voorbije week vier cannabisplantages ontmanteld. Dat gebeurde in twee tijden. Vorige week woensdag werden in Sterrebeek en Hoeilaart twee grote plantages ontdekt en werden negen personen opgepakt, van wie er vijf al vrij zijn. Gisterenavond werden in Hoeilaart twee kleinere plantages ontdekt, waarbij zes personen werden opgepakt. Het Brusselse parket kon nog niet bevestigen of er een verband is tussen de twee vondsten.

Het was de federale gerechtelijke politie (FGP) van Asse die vorige week woensdagavond binnenviel in Sterrebeek en Hoeilaart. De FGP was de plantages al een tijdje op het spoor en viel er binnen toen vier Nederlanders kwamen oogsten. De vier Nederlanders werden opgepakt, naast nog vijf andere personen. Vervolgens werd in Hoeilaart een plantage van ongeveer 440 planten ontmanteld en in Sterrebeek één van 1.000 planten.

Eén van de negen arrestanten mocht na verhoor beschikken, maar de acht anderen werden door onderzoeksrechter De Breucker aangehouden. Gisteren besliste de Brusselse raadkamer om de vier Nederlandse plukkers vrij te laten. De aanhouding van de vier andere verdachten werd de voorbije dagen wel verlengd.

Gisterenavond was het dan de lokale politie van de zone Druivenstreek (Hoeilaart/Overijse) die bij een verkeerscontrole een wagen met Nederlandse nummerplaat onderschepte. De vier inzittenden waren op weg naar twee cannabisplantages in evenveel woningen langs de Zuidlaan in Hoeilaart, één van 150 planten en één van 200 planten. Daar werden nog eens twee personen opgepakt. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud