Politiehelikopters blijven aan de grond: federale politie ontkent met klem

De federale politie ontkent zaterdag de informatie die in La Dernière Heure staat als zouden politiehelikopters aan de grond blijven wegens budgettaire problemen. "De federale politie ontkent met klem dat er budgettaire problemen zijn om de helikopters van brandstof te voorzien. De politiehelikopters zijn wel degelijk volgetankt en zij kunnen daarvoor terecht bij de tankinstallaties van Defensie en indien nodig bij particuliere leveranciers."

La Dernière Heure schreef zaterdag dat een politiehelikopter donderdag de vraag om hulp van het Brusselse parket weigerde. Reden: het toestel had nog onvoldoende budget om te tanken.

Volgens de krant kunnen de politiehelikopters omwille van budgettaire problemen immers enkel nog tanken bij stations van Defensie. Voor het tanken bij aan de tankstations van de gewone luchthavens is er momenteel onvoldoende budget.

Dat is niet waarom de helikopter donderdag niet ter plaatse ging, zegt de federale politie. "Op het moment van het schietincident in Anderlecht donderdagavond was er geen politiehelikopter in de buurt. De Luchtsteun van de federale politie is op elk moment van de dag of nacht oproepbaar en terugroepbaar. Als er echter geen helikopter boven Brussel vliegt op het moment van de aanvraag, gaat er een zekere tijd voorbij alvorens die ter plekke is en dus ook de meerwaarde van de aanwezigheid van een helikopter kleiner wordt".

(VOC)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud