Politieke situatie heeft geen invloed op kandidatuur WK 2018, verzekert Leterme

De huidige politieke situatie in ons land heeft volgens premier Yves Leterme geen enkele invloed op de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het WK voetbal in 2018. "Alle politieke niveaus steunen onze kandidatuur", verzekerde Leterme de FIFA-inspectiecommissie die hij dinsdag over de vloer kreeg.

De ontslagnemende regeringsleider drukte de FIFA-mensen op het hart dat er een grote politieke consensus bestaat over de Belgisch-Nederlandse kandidatuur, die "in het voordeel speelt van ons land". Maar hoe dan ook "verontrust de Belgische politieke situatie de commissie niet", liet hij na afloop optekenen.

Ook de kritiek die de voorbije dagen opdook in de pers houdt Leterme niet uit zijn slaap. "De commissie vindt het normaal dat niet iedereen akkoord gaat met de kandidaatstelling", merkte hij op. Gevraagd naar de aanzienlijke investeringskosten voor de stadions, stelde Leterme dat private partners het grootste deel van de inspanningen zouden moeten leveren.

Als belangrijkste concurrenten voor de organisatie van het WK in 2018 noemde Leterme Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje-Portugal. Toch is hij van oordeel dat ons land net zoveel kans maakt. "Onze troeven zijn de korte afstanden, onze gewoonte om grote evenementen te organiseren en onze voetbalcultuur. Het biedt de FIFA de kans om te tonen dat ook kleine landen evenementen op wereldschaal kunnen organiseren", aldus de premier.

"Het is al van Expo '58 geleden dat we nog zo'n belangrijk evenement organiseerden in ons land", besloot Leterme. "Met de spelers waarover we beschikken, is dit een unieke kans om de wereld een positief beeld te tonen van België". (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud