Politierechtbank Gent - Openbaar ministerie vraagt 1.500 euro boete voor ongeval hoofdcommissaris De Smet

Het openbaar ministerie heeft vrijdag voor de politierechtbank van Gent een geldboete van 1.500 euro gevorderd tegen de Gentse hoofdcommissaris Steven De Smet, voor het veroorzaken van een verkeersongeval en voor het rijden onder invloed. De Smet was niet aanwezig op de rechtbank, maar zijn advocaat wil dat het ongeval verder onderzocht wordt.

Het ongeval gebeurde op 21 maart op het kruispunt van de Leeuwstraat en de Olifantstraat in Gent. Iets na middernacht botste De Smet, de voormalige woordvoerder van de Gentse lokale politie, met zijn dienstwagen op een andere auto. De Smet had geen voorrang gegeven aan de wagen die van rechts kwam en moest ook een ademtest afleggen. Hij blies net boven de grens van 0,35 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht en zat dus licht geïntoxiceerd achter het stuur.

Het openbaar ministerie vorderde een geldboete van 300 euro voor het veroorzaken van het ongeval en 1.200 euro voor het rijden onder invloed. De verdediging vroeg om een deskundige aan te stellen om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken. Volgens de advocaat legden de verbalisanten aan De Smet ook niet goed uit wat zijn rechten waren. De Smet zou recht gehad hebben op nog een ademtest of een bloedanalyse, die eventueel konden aantonen dat hij net onder de limiet zou gezeten hebben.

De uitspraak wordt verwacht op 14 juni. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud