Politievakbond niet te spreken over niet-schorsing stelende agent

De politievakbond VSOA is verbolgen omdat een Brusselse agent die betrapt werd bij een winkeldiefstal door zijn korpschef niet geschorst is maar aan het werk kan blijven. Volgens het VSOA is dat het bewijs dat die korpschef, de omstreden commissaris Guido Van Wymersch, elk moreel gezag verloren heeft.

De twee agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene werden gefilmd toen ze eind oktober vaststellingen deden naar aanleiding van een inbraak in een krantenwinkel in Elsene. Op de beelden is ook te zien hoe een van de twee tijdens het onderzoek enkele pornotijdschriften steelt. De uitbaters van de krantenwinkel dienden klacht in bij de dienst Intern Toezicht, die op zijn beurt het parket inlichtte.

Het Brusselse parket heeft de twee verhoord maar vorderde geen onderzoeksrechter, zo bevestigt parketwoordvoerder Jos Colpin. "Het gaat niet om zwaarwichtige feiten maar om iets dat perfect tuchtrechtelijk kan geregeld worden."

Maar de politievakbond VSOA wordt een stuk zwaarder aan de feiten getild. "Dit gaat het imago van de politie nog maar eens besmeuren", zegt VSOA-ondervoorzitter Alain Ysebaert.

Nog erger vindt het VSOA het feit dat de twee politieagenten niet geschorst zijn maar enkel overgeplaatst naar een andere dienst. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud