Advertentie
Advertentie

Politievakbond roept leden op maandag te staken als ze stakende cipiers moeten vervangen

VSOA Politie roept haar leden op te staken als ze worden opgevorderd om stakende cipiers te vervangen. Morgen/maandag voeren de vakbonden van de openbare sector actie in Brussel. Volgens Gino Hoppe, afgevaardigde bij ACOD Justitie, zullen de cipiers de actie goed opvolgen. Hij verwacht een grote impact. Dat betekent dat de politie zal moeten worden opgevorderd om de taken van de cipiers over te nemen. ACOD Politie neemt ook deel aan de actie van maandag.

"Over de motieven van deze staking wensen wij geen uitspraken te doen, en wij respecteren ieders stakingsrecht", klinkt het in het persbericht van VSOA Politie. De vakbond herhaalt daarin zijn standpunt dat cipiers vervangen "geen politietaak" is. Bovendien "weegt deze extra belasting op het sociaal leven van de politiemensen zelf, op de reguliere politiewerking en op de dienstverlening naar de bevolking toe".

Omdat de socialistische vakbond ACOD tot eind dit jaar een nationale stakingsaanzegging heeft lopen, heeft VSOA Politie zijn leden opgeroepen eveneens te staken. "Als onze leden staken, hebben ze recht op de stakersvergoeding", meldt VSOA Politie. "Als er tijdens die periode toch politiepersoneel in de gevangenis ingezet moet worden, of wanneer er personeel zou worden opgevorderd, zullen wij onze raadsman opdracht geven opnieuw een gerechtelijke procedure te starten."

Laurent Sempot, de woordvoerder van het gevangeniswezen, laat weten dat zij proberen te anticiperen op de acties van maandag. "Zoals dat anders ook het geval is, zullen we zo weinig mogelijk agenten oproepen." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud