Postbedeling verstoord in Waals-Brabant

In verschillende gemeenten in Waals-Brabant is de postbedeling maandag ernstig verstoord door acties bij de voorstelling van het proefproject met wijkpostbodes in Rebecq.

Aan het postkantoor van Rebecq wordt de directie verwelkomd door een stakingspost. Alle postbodes hebben er het werk neergelegd en er zal dus geen post bedeeld worden. Er zijn ook vertegenwoordigers van andere postkantoren aanwezig.

Ook in het postkantoor van Villers-la-Ville wordt helemaal niet gewerkt. In Nijvel werken maar drie mensen, waardoor de post maar beperkt bedeeld zal worden in Nijvel en Itter. Ook in Eigenbrakel en Waterloo is de postbedeling verstoord, omdat de nachtploeg van Eigenbrakel aan een trager tempo werkte. Ook in Genappe legden enkele postbeambten het werk neer.

De Post wil een deel van de taken van postbodes overdragen aan "wijkpostbodes". Die zouden een arbeidersstatuut krijgen en de eerste maanden tegen 8,43 euro per uur ingezet worden. Het project, dat proef moet draaien in 28 testkantoren, krijgt niet de goedkeuring van de vakbonden. (MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud