PP enige Franstalige partij die voor confederalisme kiest

De Parti Populaire (PP) is de eerste Franstalige partij die zich voor het confederalisme uitspreekt. Dat kondigde voorzitter Mischaël Modrikamen dinsdag aan tijdens een persconferentie. België zou uit drie of vier gewesten bestaan, die de belastingen zouden innen, waardoor de Franstaligen zich niet langer als bedelaars zouden moeten gedragen, luidt het.

De zakenadvocaat benadrukte dat zijn gewezen medevoorzitter Rudy Aernoudt volgens de statutaire regels uit de partij was gezet en dat hij op dezelfde manier tot enige voorzitter werd aangeduid tot 2013. Vandaag functioneert de PP op een normale manier, stelt Modrikamen.

Hij verwierp ook elke aantijging over financiële malversaties. De huiszoekingen hebben nergens toe geleid, stelde Modrikamen, die ook de lastercampagne hekelde die een gewezen partijlid tegen hemzelf en de PP voert. De partij heeft gerechtelijke stappen tegen hem ondernomen, zowel op strafrechtelijk vlak als om een schadevergoeding te bekomen.

De zakenadvocaat kondigde meteen ook de lancering aan van "Le Peuple", een nieuw digitaal medium dat het centrumrechtse gedachtegoed, waar de PP dichtbij aanleunt, moet verdedigen. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud