PP: Rudy Aernoudt blokkeert overheidsdotatie

De uitgesloten covoorzitter van de PP Rudy Aernoudt heeft de nodige schikkingen getroffen om de overheidsdotatie van de partij te blokkeren. Dat heeft hij zondag verklaard op de website Parlemento.com.

De partij van zakenadvocaat Mischaƫl Modrikamen is net zoals de andere politieke partijen een feitelijke vereniging. Ze wordt voorgezeten door Modrikamen zelf en de ondertussen verguisde Rudy Aernoudt. Nu de partij een verkozene heeft, kan ze rekenen op een overheidsdotatie. Het geld wordt op de rekenening van een vzw gestort.

De vzw bestaat uit een raad van bestuur en een algemene vergadering. Deze laatste telt drie leden: Aernoudt, Modrikamen en Nathalie Noiret, iemand die dicht bij Aernoudt staat. Noiret veroordeelde net zoals Aernoudt de verklaringen van PP-Kamerlid Laurent Louis over de Roma in Frankrijk en staat dus achter de uitgestoten covoorzitter.

Aernoudt en Noiret beschikken in de algemene vergadering dus over een tweederdemeerderheid en hebben naar verluidt de nodige schikkingen getroffen om de overheidsdotatie, die sinds vrijdag op de rekening staat, te blokkeren. Er kan dus geen enkele euro van de rekening worden gehaald zonder een schriftelijk akkoord, verduidelijkt Aernoudt zondag. (NBA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud