Preformateur: Di Rupo pleegt maandag al overleg met sociale partners

Preformateur Elio Di Rupo gaat maandagnamiddag al rond de tafel zitten met de sociale partners. Dat heeft hij tijdens zijn persconferentie aangekondigd.

Koning Albert II vroeg de PS-voorzitter zondagavond zijn preformateursopdracht voort te zetten. Naast het uitwerken van een akkoord over BHV, de herfinanciering van Brussel en de financieringswet gaf de vorst aan de preformateur ook de opdracht om overleg te plegen met de sociale partners. Dat gebeurt maandag al, liet Di Rupo weten.

Di Rupo benadrukte overigens dat de sociaal-economische uitdagingen waar ons land voor staat "gigantisch" zijn en dat de overheidsfinanciën dringend moeten worden gesaneerd. De regering moet tegen 2015 ongeveer 25 miljard euro besparen. "Dit maakt een morele verplichting uit indien we niet willen dat ons land in handen valt van speculanten", verklaarde hij.

De preformateur weerlegde de kritiek dat niet eerst deze dossiers werden aangepakt. "Sommigen waren van mening dat de eerste urgentie de institutionele hervormingen waren. Daarom hebben we eerst over institutionele vragen gedebatteerd", merkte hij op. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud