Preformateur: Di Rupo wijst naar CD&V en N-VA

Preformateur Elio Di Rupo laat zondagavond om iets voor 18 uur weten dat enkel N-VA en CD&V geen gehoor gaven aan zijn oproep om een positief signaal uit te sturen, nadat de onderhandelingen over de staatshervorming zaterdagnacht waren vastgelopen. Tegelijk bevestigt de preformateur dat hij omstreeks 18 uur bij de koning verwacht wordt.

"Bij het einde van de laatste plenaire vergadering gaf Elio Di Rupo aan dat hij beschikbaar bleef voor elk voorstel van een van de partijen betrokken bij de preformatie, dat van aard zou zijn om de besprekingen weer op te starten vertrekkende van het kader dat hij had geformuleerd", verduidelijkt zijn woordvoerder in een mededeling.

"Vijf partijen rond de tafel hebben positief geantwoord op deze vraag en hebben hun wens uitgedrukt om tot een evenwichtig compromis te komen. Het gaan om sp.a, Groen!, cdH, Ecolo en PS", luidt het. "N-VA en CD&V hebben geen positief antwoord geformuleerd."

De mededeling bevestigt voorts dat Elio Di Rupo zondag om 18 uur naar koning Albert trekt om hem verslag uit te brengen over zijn opdracht.

Morgen/maandag om 11.30 uur geeft Di Rupo een persconferentie in de internationale zaal van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. (KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud