Preformateur: koning Albert II vraagt Di Rupo opdracht voort te zetten

Koning Albert II heeft zondagavond geweigerd het ontslag van preformateur Elio Di Rupo te aanvaarden. De vorst heeft de PS-voorzitter na een audiëntie op het kasteel van Laken gevraagd zijn missie voort te zetten. Di Rupo heeft dit aanvaard, zo blijkt uit een mededeling van het paleis.

Di Rupo reed zondag iets voor 18.00 uur de oprit van het kasteel van Laken op nadat de communautaire onderhandelingen zaterdagnacht met een sisser afliepen. De audiëntie duurde meer dan drie uur.

Na afloop liet het paleis weten dat de preformateur aan de koning heeft gevraagd te worden ontheven van zijn opdracht, maar dat het staatshoofd dat heeft geweigerd. Albert II heeft Di Rupo verzocht zijn opdracht voort te zetten.

Di Rupo moet in het bijzonder voortwerken rond Brussel-Halle-Vilvoorde, de herfinanciering van Brussel en "de modaliteiten van de voorbereiding van de nieuwe financieringswet op basis van de 12 overeengekomen principes en over de banden tussen deze 3 onderwerpen om het vertrouwen tussen de onderhandelaars te herstellen".

De preformateur zal ook de sociale partners samenbrengen om met hen te spreken over "de materies die hen meer direct aanbelangen".

(FEM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud