Preformateur: Ook Ecolo ziet noodzakelijke elementen voor "evenwichtig akkoord"

Ook voor Ecolo bevatten de voorstellen van preformateur Elio Di Rupo inzake de staatshervorming voldoende "noodzakelijke elementen" voor een "evenwichtig akkoord". Dat laten co-voorzitters Jean-Michel Javaux en Sarah Turine zondag weten. "Ecolo vervoegt Groen! dus met de vraag dat elke partij rond de tafel zijn verantwoordelijkheden zou opnemen en zich achter dit ultieme voorstel van compromis zou scharen", luidt het.

Voor de Franstalige groenen is "pragmatisme" na zeven weken van onderhandelen de enige haalbare kaart. Ze wijzen erop dat een evenwichtige oplossing vanzelfsprekend wederzijdse toegevingen inhoudt en nooit een overwinning kan betekenen van het ene kamp op het andere. "In die context is het dus zeer essentieel dat men het algemeen belang kan laten primeren", benadrukken Javaux en Turine.

"Het complete vastlopen van de institutionele gesprekken zou onbegrijpelijk zijn, zeker in de ogen van de burgers en met inachtneming van de socio-economische en ecologische uitdagingen die België het hoofd moet bieden", besluiten ze. "Het is belangrijk dat iedereen dat begrijpt".

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud