Premier Di Rupo eregast op openingsparade Gentse Feesten

Premier Elio Di Rupo was vanmiddag eregast op de openingsparade van de 169ste Gentse Feesten. Langs het parcours volgden 15.000 tot 18.000 toeschouwers de stoet, volgens de politie telt de openingsnamiddag al 30.000 bezoekers in de stad.

De Parade wordt traditioneel geopend door de Belleman, die het publiek voor de gelegenheid naast "Goeie Gentse Feesten" ook "droge" Gentse Feesten toewenste. "Regen of geen regen: nie pleuje", klonk het.

Elio Di Rupo, die voorafgaand een rondgang in de stad maakte met burgemeester Daniël Termont, kreeg op de tribune het gezelschap van het schepencollege, lokale politieke kopstukken, volksvertegenwoordigers, de "Gentenaars-fractieleiders" voor Open Vld, sp.a en Groen in het Vlaams parlement, Oost-Vlaams gouverneur André Denys en Vlaams minister Freya Van den Bossche.

Di Rupo werd onthaald als dé gast, schudde handjes en liet zich gewillig fotograferen. De supporters van K.A.A. Gent schonken hem een sjaal, van theatermaker en regisseur Lieven Debrauwere nam de premier 42 rode rozen in ontvangst en hij kreeg een 'geschraapte' wortel te eten, afkomstig van de "recordpoging wortelschrapen".

Met het meezingen van het Roelandtlied werd Di Rupo's zangtalent beproefd en een extra jeneverglas werd aan eerste schepen Mathias De Clercq doorgegeven. Ruim twee uur lang passeerden onder meer circusartiesten, orkesten, dans- en theatergroepen de revue.

Naar goede gewoonte spotte Pierke Pierlala erop los. De aanwezige politici kregen ervan langs, lokale dossiers werden door de mangel gehaald, heikele verkiezingsthema's in herinnering gebracht en ook de lokale politie werd op de vingers getikt.

De Gentse Feesten vinden plaats van 14 tot 23 juli.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud