Advertentie

Premier legt asieldossier woensdag voor aan kern

Premier Herman Van Rompuy legt woensdag het regularisatiedossier voor aan het kernkabinet. Dat hebben minister van Migratie en Asiel Annemie Turtelboom en haar collega van Maatschappelijke Integratie, Marie Arena, zaterdagavond bevestigd.

De drie regeringsleden zaten zaterdag tot 17 uur samen over het regularisatiedossier, dat reeds maanden muurvast zit wegens onenigheid binnen de meerderheid. Vooral Open Vld enerzijds en PS en cdH anderzijds staan in dit dossier lijnrecht tegenover elkaar, terwijl een groot deel van het maatschappelijk middenveld aandringt op een oplossing.

Donderdag bleek tijdens de plenaire zitting van Kamer en Senaat dat zowat alle fracties aandringen op een oplossing, ook al lijkt dat niet meteen een eenvoudige opdracht. Premier Van Rompuy had voor zaterdag een overleg met beide bevoegde ministers belegd, maar na afloop van de bijeenkomst, die de hele dag duurde, wilden noch Turtelboom, noch Arena meer kwijt dan dat het dossier woensdag op het kernkabinet ter sprake zal komen. Over de inhoud van het urenlange overleg wilden geen van beiden meer informatie kwijt. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud